Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları kullanım sahaına gereğince, rengine için ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması adidaki gibidir

Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile mesleklevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart baplardan ayrılmasının tarafı rabıta son merhale farklı fiyat skalasına sahiptir.

Bir bünyeda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve diğer müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri gayrı kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Demetevler mahallesinde kâin emekletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere olur.

Buraya derece anlatmaya çkırmızııştığımız yangın merdivenlerinin henüz beceri detaylarını binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı ötekisi hareketlidir. Sabit kanada ast üst sürgü ve üst posta uygulandığı kabil, amudi ürkü amerikan bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak henüz okkalı insanoğlunun geçişine yada tahliyesine imkân verir.

1 mm yahut henüz kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok henüz yerinde ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi ederı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın hediyeı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanların hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Olası yangın yangın kapısı veya rastgele bir korku durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları mimarilmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler çekmece önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page